Dansstijlen

Salsa

We geven wekelijks les in Salsa Cubana, oftewel Cubaanse salsa. Bij Salsa Cubana wordt niet op één lijn gedanst, zoals bij Salsa LA het geval is. De man en de vrouw dansen om elkaar heen en verplaatsen zich door de ruimte. In de Salsa Cubana zie je veel invloeden terug van andere Cubaanse dansstijlen zoals rumba en afro. Het gaat er bij Salsa Cubana om dat je lol hebt, er een feestje samen van maakt en dat is precies wat we doen tijdens de lessen van Okán Salsa!

Afro & Rumba

De rumba is de oudste Latijns-Amerikaanse dans en is een spel tussen de man en vrouw. De vrouw probeert de man (haar danspartner) te verleiden, maar zodra hij dichterbij komt wijst zij hem af. De rumba zelf komt oorspronkelijk van de Afrikaanse volkeren die het hebben meegebracht naar Latijns Amerika. Binnen de Cubaanse salsa worden veel bewegingen uit de rumba gebruikt.

Afro Cubano is een populaire dansvorm in Cuba die zijn oorsprong vindt in de de religieuze stroming Yoruba (deze religie is destijds door slaven meegenomen naar Cuba). Tijdens deze dans beeld je de grote schare aan Orishas (goden) uit. Het dansen gebeurt met het hele lichaam, met of zonder attributen en is gebaseerd op elementen van het dagelijks leven zoals het golven van de zee of het spelen van een kind (afhankelijk van de Orisha). Binnen de Cubaanse salsa worden veel bewegingen uit de afro Cubano gebruikt.

Reggaeton/Salsaton

Tijdens de lessen Reggaeton (ook wel bekend als Salsaton) zullen we je op een eenvoudige manier leren hoe je jouw lichaam op het ritme van deze muziek kunt laten bewegen. Je zult je angst verliezen en helemaal losgaan op Reggaeton! Aan het einde van de cursus zul je zien dat je jouw lichaam kan laten bewegen zoals je het je nog nooit hebt voorgesteld. Atrevete y baila!!

Son Cubano

De Cubaanse Son is de gracieuze moeder van de salsa en komt uit het oosten van Cuba. Het grote verschil met de salsa casino is dat son “contra tiempo” gedanst wordt. Son is een sierlijke, klassieke dans met oog voor detail en accentuering in de muziek. Een misverstand is dat son een langzame dans is. Je hebt zowel langzamere als snellere son muziek waarop je danst. Son is een must voor iedereen die Cubaanse salsa danst.

×