Lionel

 
 

Lionel is liefhebber en fervent danser van de Cubaanse salsa. Gemiddeld danst hij 9 uur per week en is hij op vele Cubaanse salsa feesten in Amsterdam en omgeving te vinden. Zijn danscarrière startte in 1992 in Amsterdam Oud-West bij de dansschool van Ben Bron. Toen nog de enige Cubaanse salsa dansschool in Amsterdam. Met de showgroep van deze school heeft hij diverse optredens gedaan. Naast salsa heeft hij ook enkele jaren Zouk gedanst.

Lionel heeft zich inmiddels volledig gestort op de Cubaanse salsa. Met name de combinatie van de salsa met de afro Cubaanse bewegingen intrigeert hem het meest. Deze typische Cubaanse dansstijl heeft hij in Amsterdam geleerd bij de Cubaanse dansscholen ‘Soy Cuba’ en ‘La Esquina Cubana’ waarbij hij van de laatstgenoemde ook lid van de showgroep is geweest. Met deze showgroep heeft hij o.a. op het Summer Breeze festival in Amsterdam opgetreden.

Regelmatig heeft hij de bovengenoemde dansscholen op verschillende lesniveaus als hulp bijgestaan, waarbij zijn gegeven tips tijdens de lessen door diverse leerlingen erg gewaardeerd worden. Zijn danskunsten brengt hij anderen graag bij. Menig vriend of familie lid heeft hij de Cubaanse salsa danspassen en figuren bijgebracht en in Suriname heeft hij enkele Cubaanse salsalessen verzorgd.

×